Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένα χρόνο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τις σφαίρες του αστυνομικού Κορκονέα και τα Εξάρχεια συνεχίζουν να ασφυκτιούν από την παρουσία εκατοντάδων αστυνομικών. Ειδικοί φρουροί, συνοριοφύλακες, άνδρες των μηχανοκίνητων ομάδων Ζήτα, Δέλτα, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ προκαλούν με την παρουσία τους. Ο στρατός κατοχής παραμένει στρατοπεδεvμένος στην γειτονιά μας. Σε μια γειτονιά πυκνοκατοικημένη, όπου κατοικούν οικογένειες, λειτουργούν νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, μια γειτονιά όπου συχνάζουν εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών. Γειτονιά που παρότι βρίσκεται στο κέντρο έχει την χαμηλότερη εγκληματικότητα. Οι πάνοπλοι αστυνομικοί που υπάρχουν σχεδόν σε κάθε γωνία είτε προβαίνουν σε προσαγωγές και εξακριβώσεις είτε στέκονται, πάντα έχουν την κάνη του όπλου προτεταμένη, στο ύψος ενός παιδιού. Περπατώντας στα Εξάρχεια όταν τους συναντάς- και τους συναντάς διαρκώς- αισθάνεσαι την κάνη του όπλου τους να σε σημαδεύει.
Έχετε δει τον τρόμο στα μάτια ενός παιδιού όταν κοιτάει μια κάνη στραμμένη πάνω του;
Που αποσκοπεί αλήθεια αυτή η κατοχή της περιοχής μας;
Ποιόν πραγματικά θέλουν να τρομοκρατήσουν;
Η κάνη των όπλων όλων αυτών των ένστολων, που εμείς, ως φορολογούμενοι πληρώνουμε, είναι στραμμένη επάνω μας.
Τους πολίτες σημαδεύουν τα όπλα τους. Τους πολίτες που σκέπτονται, που εvαισθητοποιούνται, τους νέους που αμφισβητούν, που δρουν.
Όλους εμάς και τα παιδιά μας.
Πέρυσι στην γειτονιά μας είχαμε ένα νεκρό παιδί από τις σφαίρες αστυνομικού «που έχασε την ψυχραιμία του».Εκτός των άλλων θεωρούμε και βάναφση προσβολή στην μνήμη του τις εκατοντάδες ένστολων οπλοφόρων που βρίσκονται στην περιοχή μας. Και αναρωτιόμαστε πόσο απίθανο είναι κάποιος απ΄ αφτούς , οποιαδήποτε στιγμή, να «χάσει επίσης την ψυχραιμία του».
Γι αφτό θεωρούμε ότι η παρουσία τους πλέον αποτελεί κίνδυνο για όποιον ζει και κινείται στην περιοχή.
Η αστυνομία όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ομαλή καθημερινή ζωή αλλά βιαιοπραγεί, τρομοκρατεί και όπως αποδείχτηκε, δολοφονεί.
Απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για να φύγει απ τα Εξάρχεια ο αστυνομικός στρατός κατοχής.
Τα Εξάρχεια είναι και θα παραμείνουν μια ζωντανή και πολυσυλλεκτική γειτονιά της Αθήνας. Δεν έχουν ανάγκη από προστάτες κανενός είδους.
Πρωτοβουλία Επανγελματιών Εξαρχείων

Δεν υπάρχουν σχόλια: